Bakıldığı zaman hem sıhhi tesisat hem de sıhhi tesisat ustası genel olarak su sistemlerindeki borulara bağlı olan ve de ekipmanlar olarak bilinen, aynı zamanda atık suyun drenajına bağlı olarak kullanılan temel malzemelere ve onu tamir edene denir. Temiz su ihtiyacı aynı zamanda da atık suyun net biçimde toplanıp ardından da gerekli olan transferi açısından sıhhi tesisat konusu son derece önemli olan ve de aslında ekonominin de önemli bir parçasıdır diyebiliriz. Sıhhi tesisatı ise bakıldığı zaman aslında üç ayrı sistemde görmek gerekiyor. Temiz su tesisatı bunun yanında atık su tesisatı ve de yağmur suyu tesisatıdır.

Temiz su tesisatını ise bakıldığı zaman daha çok dört ayrı konuda her zaman görmek gerekiyor. Su deposu başta olmak üzere hidrofor ve de temiz su boru hattı aynı zamanda vitrifiye ve son olarak da armatürlerdir. Su deposuna bakıldığı zaman özellikle de şebekeden gelen su doğal olarak buraya alınır ve ardından da buradan da ihtiyaca göre özellikle de hidrofor sayesinde borulara verilir. Su bakıldığı zaman üst basınç değerine ulaştığında ise o zaman bu sözü edilen hidrofor kapalı konuma geçer. Şebekede bu anlamda kullanım olduğunda ise o zaman da basınç düşer ve en önemlisi de belirli basınç değerine ulaştığında yine bu hidrofor devreye girer.

Su Şebekeleri Ve Tesisat İşlemleri

Ayrıca bakıldığı zaman sıhhi tesisat ustası konusunda da aslında şehir şebeke suyu genelde su deposu ve hidrofora uğramadan direkt olarak evlerde olan şebekeye bağlanır. Su debi ve aynı zamanda da basıncı bu anlamda yeterli ise o zaman evler şehir şebekesinden de her zaman için beslenebilir. Eğer bu anlamda şebeke suyu kullanımı konusunda yeterli düzeyde olan temizlik ve de durumda değilse o zaman su arıtma tesisatı kurulmasında ciddi anlamda fayda olacaktır.

Temiz su tesisatında bakıldığı zaman kullanım açısından aslında bir de sıcak su olarak bilinen tesisat her zaman kurulabilir. Burada firmamızda da bulunan boyler cihazından her zaman için yararlanılır. Isıtma kazanından gelmekte olan durum yardımıyla bu hemen devreye alınır.

Teknik Yazar

Share
Published by
Teknik Yazar

Recent Posts

Çayırova Sıhhi Tesisat Ustası

Bildiğiniz gibi sıhhi tesisat, evinizin ısıtılması veya temiz su gibi gerçek yaşam aktivitelerini mümkün kılan…

11 ay ago

Darıca Sıhhi Tesisat Ustası

Aslına bakılacak olursa sıhhi tesisat konusunda çok daha yakından bakıldığında, evdeki su tesisatı kadar iş…

11 ay ago

Sultanbeyli Sıhhi Tesisat Ustası

Bakıldığı zaman şirketimiz özellikle de su kaçaklarını asla ve asla kırmadan tespit etmek için sıhhi…

11 ay ago

Çekmeköy Sıhhi Tesisat Ustası

Öncelikle sıhhi tesisat ustası olan ekibimiz, su kaçağını bulmak ardından da su kaçağının yerini tam…

11 ay ago

Üsküdar Sıhhi Tesisat Ustası

Aslında sıhhi tesisat ustası konusunda tesisatçı hem su hem de doğalgaz tesisatçısı olarak genel anlamda…

11 ay ago

Ümraniye Sıhhi Tesisat Ustası

Öncelikle sıhhi tesisat ustası konusunda firmamızı sizler de tercih edebilirsiniz. Bu bakımdan da tespit edilen…

11 ay ago